RUM:s teckning
 • Symfoniprojektet 2017

 • Senaste inläggen

 • Arkiv

 • Kategorier

 • Meta

 • Spicy Advice Ragtimeband

  19 juni, 2018 Okategoriserade Anna Ekman

  Vi är väldigt glada att kunna erbjuda er en workshop i modern New-Orleans-Funk-brassband! Vi vänder oss till alla nivåer, i första hand blås- och slagverkselever, men alla är välkomna!

  Spicy Advice Ragtime Band är ett sedan länge etablerat band inom de äldre hetare jazzstilarna. Bandet spelar på jazzklubbar och festivaler runt om i Sverige och världen, samt på gatu-, företags- och privatfester av olika slag. På senare år har vi jobbat en del med brassbandsmusik som den låter idag i jazzens födelsestad i södra USA. Musiken som i över 100 år varit givet huvudnummer i parader, till begravning och karneval är nu (i.o.m. band som Rebirth Brass Band) uppdaterad med tyngre groove och funkiga baslinjer.

  Spela tillsammans med hela bandet i ryggen och få en enkel introduktion till rytmisk musik och jazz. Lätt för nybörjaren men det finns alltid ”nästa riff” för den avancerade eleven så alla nivåer lirar ihop! Många i bandet arbetar även till vardags som pedagoger och vi hoppas och tror att workshopen kan ge uppslag till reportoarval, gehörs- och utantillmtoder etc. att jobba vidare med i era grupper och orkestrar.

  Titta gärna på bifogad video och se vad vi hann under bara tre timmar – alla instrumentgrupper i samma sal – på RUM-festivalen i Västerås! Workshopen var väldigt uppskattad och närvarande lärare kom med positiva omdömen om upplägg o.s.v.

  https://www.youtube.com/watch?v=4YZ1e1clHtU

  Anmälan till din musiklärare senast 3/9 via denna länk.
  Frågor till therese.hugosson@rum.se

  X