RUM:s teckning
!

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Vår festival MusikRUM har vi nu dessvärre blivit tvungna att ställa in, som en följd av restriktionerna kring Covid-19. Vår förhoppning är att vi kan göra festivalen nästa i år igen!

Framtidens Musikpris har flyttats fram till september. Finalistnomineringarna tillkännages i mitten på augusti.

För övriga generella frågor hänvisar vi till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Symfoniprojektet 2017

 • Senaste inläggen

 • Arkiv

 • Kategorier

 • Meta

 • Spicy Advice Ragtimeband

  19 juni, 2018 Okategoriserade Anna Ekman

  Vi är väldigt glada att kunna erbjuda er en workshop i modern New-Orleans-Funk-brassband! Vi vänder oss till alla nivåer, i första hand blås- och slagverkselever, men alla är välkomna!

  Spicy Advice Ragtime Band är ett sedan länge etablerat band inom de äldre hetare jazzstilarna. Bandet spelar på jazzklubbar och festivaler runt om i Sverige och världen, samt på gatu-, företags- och privatfester av olika slag. På senare år har vi jobbat en del med brassbandsmusik som den låter idag i jazzens födelsestad i södra USA. Musiken som i över 100 år varit givet huvudnummer i parader, till begravning och karneval är nu (i.o.m. band som Rebirth Brass Band) uppdaterad med tyngre groove och funkiga baslinjer.

  Spela tillsammans med hela bandet i ryggen och få en enkel introduktion till rytmisk musik och jazz. Lätt för nybörjaren men det finns alltid ”nästa riff” för den avancerade eleven så alla nivåer lirar ihop! Många i bandet arbetar även till vardags som pedagoger och vi hoppas och tror att workshopen kan ge uppslag till reportoarval, gehörs- och utantillmtoder etc. att jobba vidare med i era grupper och orkestrar.

  Titta gärna på bifogad video och se vad vi hann under bara tre timmar – alla instrumentgrupper i samma sal – på RUM-festivalen i Västerås! Workshopen var väldigt uppskattad och närvarande lärare kom med positiva omdömen om upplägg o.s.v.

  https://www.youtube.com/watch?v=4YZ1e1clHtU

  Anmälan till din musiklärare senast 3/9 via denna länk.
  Frågor till therese.hugosson@rum.se

  X